sekadar sebuah catatan

Tak dapat suami, cuba pula isteri

leave a comment »

Pukul 11 pagi tadi, isteri Raja Petra Kamaruddin, Marina Lee, 51 dipanggil untuk disoal siasat di IPD Dang Wangi. Pada 27 Julai lalu, Raja Petra telah disoal siasat selama 8 jam.

Hari ini, jam 12.30 tengah hari, isteri Raja Petra tamat disoal siasat. Setiap soalan yang ditanya, Marina akan menjawab begini;

Sebagai seorang isteri beragama Islam, dia mesti patuh dan tidak boleh mengengkari kehendak suaminya. Suaminya telah mengarahkannya supaya tidak menjawab sebarang soalan yang ditanya oleh polis. Sebagai seorang isteri beragama Islam, dia tertakluk di bawah undang-undang Syariah dan bukan sivil. Dia tidak boleh engkar kehendak suaminya.

Kalau kita marahkan polis, mereka akan kata mereka hanya menurut perintah. Baiklah, terima saja alasan itu kerana bekerja dibawah pemerintahan kerajaan kapitalis BN memang kena ikut perintah, kalau tidak macam-macam akan kena.

Umno dibawah ketua mereka sekarang yang bermazhab Hadhari ini memang tak mahu rakyat Malaysia menjadi manusia yang mengetahui banyak perkara dan mempunyai ilmu, sebab itu mereka seboleh mungkin mahu menyekat sebarang maklumat dari diketahui oleh rakyat.

Apa yang mereka mahukan hanyalah rakyat menerima apa saja yang mereka berikan. Apa maklumat yang mereka sampai itu sajalah yang betul. Orang lain semua salah.

50 tahun merdeka, Umno semakin menjadi sebuah parti yang pengecut, dayus dan penakut. Namun kerana kuasa yang ada pada mereka, maka mereka cuba menjadi samseng, mengugut penulis blog supaya, rakyat yang lain tidak berani untuk berkata benar.

Umno juga semakin ramai dibarisi oleh pemimpin yang rendah moral dan muflis ilmu. Ada yang meyamakan penulis blog dengan monyet kerana tak mampu melawan secara bijak dengan penulis blog yang mendedahkan kelemahan pemimpin Umno.

Setiap pendedahan dari penulis blog atau parti pembangkang akan dianggap sebagai fitnah. Tetapi, jika mereka menggunakan media siar arus perdana membuat fitnah terhadap pembangkang, itu tidak dianggap salah.

Menerusi media siar arus perdana, mereka berkata bahawa; jika pembangkang memerintah Malaysia, maka akan terjadi huru hara. Apakah ini bukan satu fitnah dan bukan satu ugutan?

Malang sungguh kerana negara ini mempunyai sebuah kerajaan yang pengecut, dayus, rendah moral dan muflis idea.

Chow!

Advertisements

Written by irwanmuhammadzain

August 8, 2007 at 1:46 pm

Posted in politik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: