sekadar sebuah catatan

Nuri jatuh lagi, Najib bila pulak?

with 2 comments

Helikopter Nuri jatuh lagi (terhempas). Banyak lagi nyawa yang melayang. Ada lagi ibu yang kehilangan anak. Ada lagi isteri yang kehilangan suami. Ada lagi anak yang kehilangan ayah.

Apakah manusia yang memegang jawatan Menteri Pertahanan akan bertanggungjawab dengan kejadian ini? Yang pasti ini tidak akan berlaku. Kalau setiap hari ada lapan buah helikoter Nuri terhempas sekalipun, Menteri Pertahanan akan tetap buat bodoh. Atau dia memang bodoh?
Banyak persoalan timbul bila helikopter Nuri terhempas lagi kali ini. Kenapa terhempas? Bagaimana boleh terhempas? Kenapa helikopter Nuri selalu sangat terhempas? Apakah helikopter Nuri ini sudah tidak sesuai lagi digunakan?  Ketika beli helikopetr Nuri ini, apakah ianya firsthand atau secondhand atau thirdhand atau entah berapa hand? Apakah ada juga syarikat yang mendapat komisen dari pembelian helikopter Nuri yang selalu terhempas ini?

Dan yang penting bagi aku, bila helikopter Nuri jatuh (terhempas) lagi, bila pulak Najib akan jatuh?

Written by irwanmuhammadzain

July 18, 2007 at 4:12 pm

Posted in politik

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. Aku dah cakap. Beli helikopter Blue Thunder, macam dalam TV tu. Degil. Nama Nuri pun dah tak best.

    Takziah kepada keluarga mangsa-mangsa.

    Ahmad Kamal Abu Bakar

    July 19, 2007 at 1:59 am

  2. Nuri Angkasa ja boleh pakai…tu pun untuk baca sajak patriotik


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: